Určite viacerí poznáte tento koláčik z obchodných reťazcov. Ja ho veľmi obľubujem,avšak pre jeho pomerne vysokú cenu ho nekupujem často. Keď som sa začala pravidelnejšie venovať pečeniu, všimla som si zvláštny tvar tohoto koláčika a začala som rozmýšľať, ako ho asi môžu piecť,keď je vo vnútri tmavého cesta gulička zo svetlého cesta. Majú na to nejaké zvláštne formičky? Ako to,že tmavá časť pred upečením drží tvar? Myslela som si,že najprv upečú tmavé cesto a potom do medzier nalejú svetlé cesto a znovu dajú piecť :-) proste som si to nevedela predstaviť,ako tento koláčik vzniká. Postupne, ako som naberala pekárske skúsenosti,mi raz napadlo,že si skúsim tento recept pohľadať na internete,možno ho niekto vie upiecť. Začala som "googliť" a naozaj,po krátkom čase bolo moje hľadanie korunované úspechom. To bolo radosti! Ale neutekala som hneď piecť,len som si ho zaradila medzi "plánované". A ten správny čas prišiel minulý víkend. Prichystala som si suroviny a pustila som sa do pečenia.Všetko išlo ako po masle a asi po 2 hodinách som už vyberala z rúry hotový koláč. Vyzeral a aj voňal veľmi dobre. Ochutnávku som si však naplánovala až na ďalší deň,lebo v recepte sa píše,že ho treba nechať odležať. A moja trpezlivosť bola odmenená. Koláčik bol naozaj taký,ako písal autor (resp.autorka) receptu: vláčny,šťavnatý,s bohatou čokoládovo-kokosovou chuťou. A čo je najhlavnejšie-veľmi sa podobal originálu. Takže ak si chcete vyrobiť domácu verziu tejto dobrôtky,smelo do toho :-) A aby som nezabudla,recept sa nachádza TU.
Přesně tenhle řez mám z těch obchodů taky strašně ráda a taky jsem si pořád říkala, jak ho jen pečou :D Vypadá moc dobře a určitě si ho ukládám na vyzkoušení :)
OdpovedaťOdstrániťto ma teší Catalina,nech sa ti podarí aspoň tak ako mne. Chutiť ti bude určite :-)
OdpovedaťOdstrániť