nedeľa 7. októbra 2012

Jablkový koláč s tvarohom



Inšpiráciu na tento koláč som našla u Cataliny (http://catalinapece.blogspot.cz/2012/07/jablecna-buchta-s-tvarohem.html). Snažila som sa presne dodržať postup,až na pár maličkostí.Piekla som ho 2x. Prvýkrát som dala namiesto tvarohu ricottu a dala som menej múky,500 g namiesto 600 g, preto bol koláč nižší ako u Cataliny. Druhýkrát som už dala 600 g múky,ale tvarohu som dala len 250 g,viac som nemala.Tentokrát už bol koláč vyšší.A ešte jeden rozdiel-cesto som posypala pomletými orechmi zmiešanými s cukrom,potom som dala jablká a na ne tvaroh. Ale chuť bola v oboch prípadoch vynikajúca.

6 komentárov:

  1. Jsem moc ráda, že jsi ho vyzkoušela :)) Moc pěkně jsi ho zachytila na fotkách! Zajímalo by mě, jak to chutná s tou ricottou. Který byl tvůj favorit? S ní nebo s tvarohem? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No vlastne ja soom do tej ricotty este dala pudingovy prasok,a to som asi nemala robit,lebo ta plnka potom dost zhustla.Snazila som sa ju rozriedit mliekom,trochu to pomohlo,ale nabuduce uz nedam puding.Neviem ake by to bolo len so samotnou ricottou bez pudingu...Tazko mi je rozhodnut ktory kolac mi viac chutil,skoro ako ked sa spytas matky ktore dieta ma najradsej...asi ten druhy,lebo uz som mala vacsiu prax a preto bol celkovo vydarenejsi.Aj cesto bolo vyssie,take vzdusnejsie...lebo som do neho pridala sodu bikarbonu.Ja totiz nepouzivam klasicky cukor ale xylitol,je to sladidlo s nizkym glykemickym indexom.Nie ze by som mala cukrovku,ale nechcem priberat,a tiez to tak nezatazuje travenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aha, tak proto má tu krásnou žlutou barvičku :)) Tak teď mám velkou chuť zkusit to s tou ricottou, jen musím počkat na dodávku jablek od babičky :D Zkusím to teda bez toho pudingu, uvidíme jak to dopadne :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak nech ti kolacik dobre vyjde :-) este doplnim ze to bol puding Bourbon vanilla.

      Odstrániť
  4. tento je moj oblubený, avšak najčastejšie ho robim len samotný jablkový bez tvarohu, no musim povedat, že aj s tvarohom je vynikajuci.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. to áno.Minulý týždeň som ho robila dokonca iba so samotným makom,bez jabĺk,a tiež je dobrý.Aj keď si myslím,že k maku sa viac hodí kysnuté cesto...ale s týmto je menej roboty :-)

    OdpovedaťOdstrániť