nedeľa 5. januára 2014

Torta Pavlova




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   


Túto tortu som mala už dlhšie v pláne,ale zároveň som mala pred ňou veľký rešpekt. Keď som si čítala na internete recepty od rôznych autorov,bola som trochu zmätená rôznymi postupmi. Líšili sa dĺžkou pečenia i teplotami. A zdalo sa mi,že tento recept si žiada čo najväčšiu precíznosť. Bála som sa,že ak sa netrafím do presných hodnôt,vznikne katastrofa. No ale rozhodnúť sa treba aspoň pre jeden recept,keď chcem piecť,hovorila som si...tak som si nakoniec vybrala recept zo stránky www.bonvivani.sk,ktorý sa mi pozdával najviac. Na náplň som skombinovala postupy z ďalších receptov. Vyšľahala som si práškovú šľahačku,do ktorej som zamiešala 2 lyžičky zrnkovej kávy (nie v tekutej,ale práškovej forme). Potom som do jogurtového syra vmiešala amaretto a túto zmes som spojila s vyšľahanou šľahačkou,takže torta dostala príchuť tiramisu :-) Množstvá neuvádzam, pretože som to miešala od oka,podľa chuti,a len na malej mištičke,ako pokus pre seba,keby to zvyšku rodiny nechutilo :-) našťastie keď som im dala ochutnať,chutilo im,tak som potom dala kávu aj do zvyšnej šľahačky. Ale pri tomto recepte sa naozaj fantázii medze nekladú,takže každý si môže nakombinovať náplň podľa svojej chuti :-) stretla som sa aj s náplňou kyslá smotana a mascarpone s vaječným likérom, just to mention a few :-) A na vrch ešte patrí ovocie,tiež aké má kto rád. Ja som si dala mandarínky a pomaranče,ich kyslastá chuť sa skvele dopĺňala so sladkými bielkami. Na záver môžem už len povedať,že táto torta prekonala moje očakávania a že je to jedna z najlepších,aké som v živote jedla. A určite som ju nerobila naposledy (aj preto,že u mňa sa zvyšné bielky vyskytujú pravidelne). http://bonvivani.sk/recepty/pavlova-torta

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára